Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plzeň po odchodu několika opor zahájila přípravu na ledě

21. 7. 2014

Plzeň 21. července (ČTK) - Už bez hrajícího generálního manažera a majitele klubu Martina Straky zahájili přípravu na novou sezonu hokejisté Plzně. Ikona Indiánů v březnu definitivně ukončila aktivní kariéru. Trenérský tým pod vedením Milana Razýma měl dnes k dispozici 27 hráčů do pole a čtyři brankáře. Kouč pátého mužstva uplynulého extraligového ročníku ovšem na ledě postrádal zraněnou pětici útočníků.

"Bohužel nám chybí Ondra Kratěna, doléčující se po artroskopickém zákroku, Ryan Hollweg kvůli zranění nohy, Miroslav Indrák, čekající na odstranění mandlí, a až na začátku srpna dorazí staronová posila Nick Johnson, jenž má ale také určité zdravotní problémy," vyjmenoval Razým absence v plzeňské ofenzivě.
Pět chybějících útočníků považuje za nepříjemnost, zároveň však díky tomu dostanou šanci další hráči. "Otevírá se prostor pro nové kluky, kteří jsou tu na zkoušku a mohou se ukázat," podotkl trenér extraligového mistra z roku 2013.
Kromě Američana Johnsona, vracejícího se z ročního angažmá v Německu, se po sezoně v sestupujícím Chomutově vrátil na západ Čech také další pamětník historického plzeňského titulu Slovák Jozef Balej. Kádr Indiánů rozšířila ještě trojice mladých forvardů: odchovanci Dominik Kubalík s Matějem Beranem a Dominik Simon.
Útočné řady Škody naopak opustily vedle Straky dlouholeté opory Tomáš Vlasák a Radek Duda. Rozsáhlé obměny doznala rovněž defenziva. Brankářský tandem Matěj Machovský, Lukáš Mensator rozšířil dvacetiletý Patrik Polívka, vracející se do mateřského klubu ze zámoří. Obranné řady opustili Jiří Hanzlík, Daniel Seman, Tomáš Frolo, Tomáš Slovák a Dan Růžička.
Na jejich místa přišli zkušený Petr Kadlec, plzeňský odchovanec Lukáš Pulpán a Tomáš Prokop. S posilami obranných řad vyjádřil Razým spokojenost. "Změny pravidel s rozšířením útočného pásma určitě ovlivní styl hry. Obránci se stáhnou do užšího boxu a budou mít prostor na improvizaci, na kterou máme vhodné typy hráčů, jako je třeba Petr Kadlec," uvedl Razým, který na následujících osm týdnů připravil svým svěřencům náročný program.
"První dva týdny budou ještě hodně zaměřené na kondici, budeme se věnovat odrazové i hrubé síle. Ale potom už se budeme zaměřovat také na herní věci, protože nás čekají dva přípravní zápasy týdně," doplnil Razým směrem k následujícímu tréninkovému plánu, v němž první přípravný duel čeká Plzeň 31. července proti Českým Budějovicím.

Program přípravných zápasů:
31. července: Plzeň - České Budějovice,
4. srpna: Slavia Praha - Plzeň,
7. srpna: Plzeň - Karlovy Vary,
10. srpna: Plzeň - Norimberk,
12. srpna: Mladá Boleslav - Plzeň,
14. srpna: České Budějovice - Plzeň,
19. srpna: Plzeň - Litvínov,
26. srpna: Plzeň - Slavia Praha,
30. srpna: Rapperswil-Jona - Plzeň (turnaj v Norimberku),
31. srpna: Norimberk - Plzeň (turnaj v Norimberku),
2. září: Karlovy Vary - Plzeň,
4. září: Litvínov - Plzeň.