Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brankář Júlio César chystá konec v brazilské reprezentaci

13. 7. 2014

"Tohle byl zřejmě můj poslední šampionát. Hrát příští rok na mistrovství Ameriky by pro mě bylo už komplikované a startovat tam s tím, že už nemám v hlavě příští mistrovství světa, by ode mě bylo sobecké," řekl Júlio César pro web FIFA. "Nastal čas pro jiné brankáře a myslím, že Brazílie jich má sedm až osm, kteří jsou schopni za národní tým chytat," dodal.
    Momentálně mu náhradníky dělali Victor z Atlética Mineiro a Jefferson z Botafoga. Za reprezentaci už chytali i Diego Cavalieri z Fluminense, Rafael Cabral z Neapole, Diego Alves z Valencie či jednadvacetiletý Gabriel, který působí v AC Milán. Šanci má i například Cássio Ramos z Corinthians.
    Bývalý gólman Interu Milán, který momentálně hraje MLS za Toronto, chytal za Brazílii od roku 2004 a celkem Júlio César nastoupil do 87 zápasů. Představil se na třech mistrovstvích světa, na dvou z nich chytal. Na letošním turnaji se stal hrdinou v osmifinále, kdy vychytal postup přes Chile v penaltovém rozstřelu. Nakonec se však loučí s velkým zklamáním, protože byl u nejvyšší prohry Brazílie v historii v semifinále s Německem 1:7 i u porážky 0:3 s Nizozemskem v souboji o bronz.
    "Je to smutný moment brazilského fotbalu. Teď je na čase relaxovat a snažit se na to zapomenout," dodal Júlio César.